Работа в Швеции

Вам потрібна допомога з житлом у Швеції?

Особи, які звернулися за захистом відповідно до Директиви про тимчасовий захист, можуть в будь-який час звернутися до Міграційного управління за допомогою з житлом. Не має значення, чи ви отримали посвідку на проживання чи очікуєте рішення, чи раніше ви вирішили самостійно знайти житло.

Щоб отримати допомогу з житлом, ви повинні особисто відвідати офіс Міграційного управління. Ви можете зв’язатися з найближчим приймально-консультаційним відділом і прийти без запису.

Якщо вам потрібна допомога з житлом від Міграційного управління, ви не маєте можливості вибирати, де жити. Ви отримаєте будинок, де є вільні місця. Вам можливо треба буде переїхати потім в інший будинок Міграційного управління, щоб звільнити місце для більшої кількості людей.

Міграційне управління орендує різні типи житла. Це може бути квартира, де ви можете самостійно готувати їжу; кімната, де ви ділите кухню з багатьма іншими, або більше приміщення, де їжу подають у загальній їдальні.

Ви можете мати право на житло, пристосоване до ваших потреб, якщо ви перебуваєте в особливо вразливій ситуації. Це може, наприклад, стосуватися осіб, які мають інвалідність, страждають від фізичного чи психічного захворювання, є ЛГБТКІ, вагітні чи літні люди. Поговоріть зі Міграційним управлінням про свої потреби, коли ви звернетеся за допомогою з житлом, і ми зробимо все можливе, щоб знайти безпечне рішення щодо вашого житла.

Джерело: https://www.migrationsverket.se/Other-languages/Ukrainska/Direktiva-pro-timcasovij-zahist.html

Ещё новости