Работа в Швеции

Для біженців у Швеції: Ваша адреса проживання може вплинути на право отримання фінансової допомоги

Ті, хто бажають самостійно знайти собі житло, мають право жити де завгодно. Але ваш вибір району для проживання може вплинути на можливість отримувати фінансову підтримку від Міграційного управління Швеції.

Особи, які отримали дозвіл на проживання відповідно до Директиви про тимчасовий захист, можуть мати право на фінансову підтримку від Міграційного управління Швеції. Якщо вам нема де жити, вам допоможуть з житлом. Ви також можете самостійно знайти житло.

Якщо ви вирішите самостійно знайти житло, вам доведеться самостійно платити за оренду, але ви можете подати заявку на фінансову підтримку для щоденних витрат, таких як харчування, предмети гігієни та одяг. Однак ваше право на фінансову підтримку може залежати від того, де ви вирішите жити.

Шведське міграційне управління має перелік житлових районів із соціальними та економічними проблемами. Ті, хто приймуть рішення жити у такому районі, можуть отримати відмову у задоволенні заявки на фінансову підтримку від Міграційного управління Швеції.

Тут ви можете дізнатися, чи знаходиться ваша адреса в зоні, яка може вплинути на ваше право на отримання компенсації від Міграційного управління Швеції

Ви також можете втратити право на фінансову допомогу, якщо надасте неправильну інформацію, наприклад адресу, відмінну від тієї, де ви проживаєте по факту. Наприклад, адресу поштової скриньки.

Повідомте свій адрес Міграційному управлінню

Повідомте свою нову адресу, щоб не пропустити важливу інформацію від Міграційного управління. Надішліть форму Реєстрація адреси/Зміна адреси (Mot93) до найближчого приймально-консультаційного відділу.

Джерело: https://www.migrationsverket.se/Other-languages/Ukrainska/Direktiva-pro-timcasovij-zahist/Nyhetsarkiv/2022-05-09-Vasa-adresa-prozivanna-moze-vplinuti-na-pravo-otrimanna-finansovoi-dopomogi.html

Ещё новости