Работа в Польше

10 робіт для українців без знання польської мови на високому рівні

Останні роки стало досить популярним їхати працювати до Польщі без особливих знань мови. Такі робітники аргументують це тим, що мови все-одно схожі, і спільний діалог знайдуть і так. Яка ж робота не вимагає знання польської?

1) Працівник складу (пол. - pracownik magazynu / magazynier)

Одна з найбільш поширених професій на польському ринку праці. Можна знайти в будь-якому регіоні країни, є широкий вибір складів з різними товарами: їжа, одяг, меблі, будматеріали тощо. Робота в Польщі в цій сфері точно знайдеться.

2) Різноробочий на будівництві (robotnik ogólnobudowlany)

Одна з найпопулярніших вакансій серед українських чоловіків: платять непогані гроші, беруть без особливих умінь. Але робота важка.

3) Оператор навантажувача (operator wózka widłowego)

Якщо Ви закінчили курси з водіння та користування навантажувачем - обов'язково скористайтеся цією вакансією. Часом тут вимагають досвід, але не завжди. Ця робота не важка та приносить непоганий заробіток.

4) Муляр (murarz)

Тут потрібні вже специфічні навички, а часто навіть їх документальне підтвердження. Можете домовитеся, що продемонструєте їх на практиці. Гроші платять хороші, але і така робота в Польщі складна.

5) Електрик (elektryk)

Хороші електрики - на вагу золота. Як тільки покажете себе, то отримаєте чудове місце і Ваш труд дуже цінуватимуть.

6) Кухар (kucharz)

Смачно готуєте? Маєте досвід, санітарну книжечку? Спробуйте влаштуватися поваром. Така робота є по всій країні, тому підберете місто, яке Вам до вподоби.

7) Мебляр /столяр (Stolarz)

Останнім часом під великими містами з'являється багато невеликих меблевих фабрик. Гроші середні, праця не складна. Досвід мати не треба.

8) Збір овочів /фруктів

Сезонна робота в Польщі, яка вимагає хорошої фізичної підготовки. Кілька років тому - одна з найпопулярніших серед українців. Збір полуниці, яблук… - усі це пам'ятають.

9) Швачка (szwaczka)

Сидяча праця, де потрібно бути уважним та мати хороший зір. Беруть в основному жінок.

10) Водій (kierowca)

Тут можна залишити без коментарів.

Що треба пам'ятати, коли збираєтеся на роботу в Польщу?

Так, як Ви їдете без значних мовних знань, краще їхати в місто, де у Вас є знайомі. Вони допоможуть розібратися з контрактом, який Ви підписуватимете з роботодавцем. Також, якщо щось піде не так, то у Вас буде підтримка.

Також пропронуємо Вам переглянути перелик вакансій, де працедавці зацікавлені у працевлаштуванні громадян України.

Взагалі радимо Вам вивчити в польській мові цифри, слова привітання, подяки, напрямки дороги та інші поширені фрази, які Вам знадобляться з першого дня проживання в сусідній країні. Взагалі, все буде добре, тому якщо Ви налаштувалися їхати - їдьте й не хвилюйтеся.

https://porady.pracuj.pl/ua

Ещё новости